Beliggenhed - Kajplads2150

Velkommen hjem


Nordhavn, Sundmolen

Den gamle Frihavn udvikles

Nordhavn bliver bygget på holme, og i dag er området allerede indrettet med moler og havnebassiner. Århusgadekvarteret udvikles på de gamle frihavnsarealer i Nordhavnen. Historien strækker mere end 100 år tilbage, hvor ’øerne’ blev kunstigt anlagt og taget i brug som frihavn på grund af det voksende behov i København. Området bærer på en smuk maritim historie om havnearbejdere og fiskere, der har arbejdet hårdt gennem generationer.

Området vokser

I takt med, at København vokser, må havnearealerne vige for pladsen til de mange nye beboere. Det maritime islæt og områdets kendetegn bevares for fremtiden, om end i en nyere udgave. De store siloer herunder den kendte ’Hva drikker mølr’ eller The Silo som den nu hedder, er bevaret og fremstår i dag som et vartegn for det nye Nordhavn. Området er udlagt til bolig og erhverv, men langt hovedparten vil være boligbyggerier.

Vue mod The Silo fra KAJPLADS2150

Vue mod The Silo fra KAJPLADS2150

Århusgadekvarteret og Sundmolen, nye attraktive bydele ved vandet

Københavns Kommune har taget det bedste fra de andre bydele, og skabt en vision om denne nye bydel, der byder på oplevelser og mødesteder.

Århusgade indrettes som bykvarterets handelsstrøg med op til 10.000 m2 butikker. Der er gjort plads til et pulserende caféliv og den nye bydel vil blive gennemflettet af små kanaler og bassiner. Alle kajarealer vil få offentlig adgang. 5 minutter til alt! 2 nye Metro stationer i kvarteret og en supercykelsti med forbindelse til ’det grønne loop’ der betjener cyklende, gående og den kollektive trafik, tager sit udspring i kvarteret. Copenhagen International School har samlet deres aktiviteter i en ny skole på Levantkaj med plads til 1.200 elever i alderen 3-19 år, der spænder og mere end 80 nationaliteter.

Göteborg Plads indbyder til afslapning, og den nyindviede badezone nedenfor, er særdeles populær og inden længe etablerer BIG BIO en stor international biograf lige bag ved Göteborg Plads.

I 2018 slår Meny dørene op til en ny eksklusiv fødevarebutik i den gamle våbenfabrik, og der vil blive tale om en shop-in-shop butik med flere delikatesseafdelinger.

Sundmolen adskiller sig fra Århusgadekvarteret ved at være tilpas tilbagetrukket i rolige omgivelser, men alligevel så tæt på det hele, at man kan nyde godt af alle faciliteterne i området.

CIS Copenhagen International School, Levantkaj

CIS Copenhagen International School, Levantkaj

Det aktive Nordhavn

Der er planer om etablering af et nyskabende lærings-, aktivitets- og vandlandskab i havnebassinet foran Copenhagen International School, der udformes som et sted, hvor byens liv, naturens liv og skolens liv kan udveksles og udspilles året rundt og i al slags vejr, hvad enten der er regn eller sol, bølger eller spejlblankt vand.

De tre øer får hver sit kendetegn: Revet, en multifunktionel platform for læring og events; Lagunen, en flydende arena til for eksempel kajakpolo; og Solbadet, et egentligt havnebad med sauna og beskyttede miljøer for svømmetræning.

I bunden af Kronløbsbassinet er tillige planer om etablering af vandsportsaktiviteter.

Hele området har fokus på leg og motion for hele familien og det kan anbefales at besøge Konidtaget Lüders på toppen af p-huset, der byder på 2.400 m2 offentligt byrum til træning og leg. Her er faciliteter til TRX, GRossgym, trampoliner, gynger m.m. Bygningen er også hjemsted for Kajakklubben Nordhavn, og ellers ligger der flere populære roklubber ved Svanemøllen havn. Der er også et spændende kulturliv, der ofte faciliteres af Havnekulturkontoret.


Find inspiration til at bo i det nye Nordhavn, Århusgadekvarteret og Sundmolen.

I denne række af videoer kan du finde oplysninger og information om det nye Nordhavn og mange af de spændende faciliteter, der tilbydes.

Book en fremvisning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Der var en fejl ved indsendelse af formular.
{{ error }}

Book en fremvisning

Tak for din forespørgsel, vi vender tilbage hurtigst muligt.